Apugem la persiana s’adhereix al projecte Museu al Carrer del mNACTEC

El grup de treball Apugem la Persiana s’adhereix al projecte de Museu al Carrer del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, amb la voluntat de posar en valor el patrimoni comercial al carrer de la ciutat de Manresa, mitjançant els murals i graffitis dels antics comerços que un dia van formar part del teixit comercial de la ciutat.

Aquests murals i grafies formen part del que va ser un dia el comerç tradicional de casa nostra. En aquest sentit, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha endegat un projecte que pretén posar en valor el patrimoni de la societat industrial que es conserva als pobles i ciutats de Catalunya.

Per això fa un recull de fotografies dels elements que es troben als carrers dels nostres pobles i ciutats i que identifiquen el comerç i la societat industrial (s. XIX – 1980). El Museu creu que, malgrat que representen un testimoni important d’una època, molts d’aquests elements no estan documentats, valorats ni protegits, i alguns corren risc de desaparèixer.


Notícia apareguda a NacióManresa el 21/11/2017